Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ή ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

Αναδημοσίευση από கர்w.tvxs.gr
«Στόχος της πολιτικής μας είναι να παραμείνουν στη χώρα μόνο οι νόμιμοι μετανάστες. Οι υπόλοιποι θα φύγουν είτε με επαναπατρισμό είτε με απέλαση» δήλωσε χθες στη Βουλή των Ελλήνων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, προσθέτοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι σαφές και ξεκάθαρο».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσιών ασύλου και πρώτης υποδοχής (πρόκειται για προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην σχετική κοινοτική οδηγία 2008/115 ΕΚ) ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Καλούμαστε από τη μια να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και από την άλλη την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία».Αναφορικά με την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, ο Χρήστος Παπουτσής είπε ότι «η προστασία των συνόρων είναι πατριωτικό καθήκον». Ο υπουργός Προ.Πο. τόνισε πως η κατασκευή φράκτη δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο -κι άρα αναποτελεσματικό- παρά εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση κατά 250 εκ. ευρώ μέχρι το 2013. Πρόσθεσε δε πως η συντριπτική πλειοψηφία των παράτυπων μεταναστών περνάει από τη ζώνη αυτή κι έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας φράχτης διευκρινίζοντας πως δεν είναι τοίχος, και ουδεμία σχέση έχει αυτό το εμπόδιο «με τις ιστορικές ακροβασίες, τις ερμηνευτικές αυθαιρεσίες, με την σημειολογική δαιμονοποίηση που επιχειρούν ορισμένοι».
«Είναι τεχνητής φύσεως μέσο που θα είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα εντοπισμού και μπορεί να περιορίσει την παράνομη είσοδο. Δεν στρέφεται κατά των μεταναστών και θα διευκολύνει την συνεργασία με την Τουρκία αλλά και στην αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.
«Η λαθρομετανάστευση είναι μεγάλο θέμα. Είναι θέμα επιβίωσης και εθνικής ασφάλειας. Και το θέμα φύλαξης των συνόρων είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας» είπε και κατηγόρησε ως υποκριτές όσους από τη μία καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της κι από την άλλη γιατί τώρα υλοποιεί την συνταγματική υποχρέωσή της.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία, με την εισηγήτρια του κόμματος Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά να εκφράζει επιφυλάξεις σε άρθρα του και ενστάσεις σχετικά με το ότι «δεν διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που οφείλει να εφαρμόσει η χώρα με βάση τις δεσμεύσεις της απέναντι στις διεθνείς συνθήκες».
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου γιατί -όπως είπε- «διαμορφώνεται ένας κατασταλτικός κλοιός γύρω από τους πρόσφυγες» κι ακόμη ζήτησε την ακύρωση του «απάνθρωπου» σχεδίου ύψωσης του φράχτη στον Έβρο.
Ο Β. Μουλόπουλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση χειραγωγεί την κοινή γνώμη καλλιεργώντας τα ένστικτα της καχυποψίας του φόβου και του εξωτερικού κινδύνου και υποστήριξε ότι ζεσταίνει «το αυγό του φιδιού» για λογαριασμό της άρχουσας τάξης της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου γιατί δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της σωστής μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είπε «ναι» στον φράχτη αν και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε 20 χρόνια να αποφασίσει για την ανάγκη ύπαρξης φράχτη «όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: