Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 29 ΜΑΗ: "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Mετά την Ισπανία και την Ελλάδα, το διαδικτυακό κάλεσμα γίνεται πανευρωπαϊκό από το κίνημα των «Αγανακτισμένων».Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν και το Σάββατο στο Σύνταγμα και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε υπόλοιπες πόλεις της ελλάδας, αντιδρώντας για τέταρτη ημέρα στα μέτρα λιτότητας.

«Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μία καλύτερη ζωή. Ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα», λένε, προτρέπουν και καλούν όλους τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν στους δρόμους, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους,για σήμερα Κυριακή, ασχέτως με τις πολιτικές τους απόψεις προκειμένου να ακουστούν με μία ενιαία φωνή.

Το κίνημα εξαπλώνεται, το διαδίκτυο έχει βαρέσει κόκκινο (η επίσημη σελίδα του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα»: http://real-democracy.gr/el ), ενώ το site που ξεκίνησε από τους Intignados της Βαρκελώνης έχει ήδη γίνει πανευρωπαϊκό.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν και το Σάββατο στο Σύνταγμα, δίνοντας για τέταρτη ημέρα το «παρών» στο κάλεσμα του κινήματος των «Αγανακτισμένων»,μεγάλη ήταν η συμμετοχή πολιτών και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών είναι: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Ειρωνικά συνθήματα ακούστηκαν και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, που σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: