Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Υπέρ της συμμετοχής του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPO) στην επόμενη κυβέρνηση, τάσσεται τουλάχιστον το 43% των Αυστριακών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Der Standard. Ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράσε Στο ερώτημα αν «αυτό το κόμμα θα έπρεπε να συμμετέχει στην κυβέρνηση μετά το 2013», έτος που αναμένεται να διεξαχθούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το 43% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά.

Η σημερινή κυβέρνηση της Αυστρίας αποτελείται από μια συμμαχία σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών. Τα ποσοστά αυτών που θέλουν τη συμμετοχή του FPO είναι 69% μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και 65% μεταξύ των συντηρητικών.

Το Κόμμα της Ελευθερίας, υπό τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράσε, ξεπέρασε το Λαϊκό Κόμμα και ανέρχεται στη δεύτερη θέση, μετά τους Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Market σε δείγμα 400 πολιτών.Σε περίπτωση που θα γίνονταν άμεσα εκλογές, οι Σοσιαλοδημοκράτες θα έπαιρναν το 27% των ψήφων, το Κόμμα της Ελευθερίας 26% και το Λαϊκό Κόμμα 23%. Οι Πράσινοι θα έπαιρναν το 14% των ψήφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: