Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Ένας 21χρονος αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, δεχόμενος επίθεση με μαχαίρι από άγνωστους, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη στα Κάτω Πατήσια. Ο νεαρός μετανάστης φέρεται να έχει δεχθεί τουλάχιστον 4 μαχαιριές από δύο άγνωστους οι οποίοι τον καταδίωξαν με μικρή μοτοσυκλέτα. Αφού τον μαχαίρωσαν, τράπηκαν σε φυγή.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας. Βάσει μαρτυριών ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά, στο πλαίσιο της προανάκρισης, η Ασφάλεια Αττικής διερευνά και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, στον απόηχο της στυγερής δολοφονίας Έλληνα 44χρονου, συζύγου εγκυμονούσας, κοντά στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, κατά την απόπειρα ληστείας.

Διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας, κάτοικοι της περιοχής προγραμματίζουν για σήμερα (16.00) νέα συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Σε αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες προηγήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία καταδίωξαν και ξυλοκόπησαν αδιάκριτα οποιονδήποτε διερχόμενο μετανάστη.

Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν και χθες το βράδυ. Μάλιστα, αλλοδαποί καταστηματάρχες της περιοχής, υπό το φόβο επιθέσεων σε βάρος τους, θωράκισαν τα μαγαζιά τους και απομακρύνθηκαν. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι εθνικιστές επιχείρησαν να προσεγγίσουν δύο καταλήψεις αναρχικών στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, μεσολάβησε η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: