Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ακολουθεί καταγγελία της Κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό":

Στις 3.30 ξημερώματα της Κυριακής 8 Μάη, μια ομάδα 7-8 νεοναζί έκαναν εμπρηστική επίθεση σε ισόγειο χώρο προσευχής αράβων μουσουλμάνων μεταναστών που λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα από τον Αραβικό Όμιλο "Ελ Σαλχίν" (Οι καλοί άνθρωποι). Έσπασαν το τζάμι της πόρτας εισόδου, περιέλουσαν την κουρτίνα και τη μοκέτα με βενζίνη, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή, όταν τους πήραν είδηση γείτονες από την απέναντι πολυκατοικία και έβαλαν τις φωνές. Πρόλαβαν πάντως να μην αφήσουν αμφιβολίες για τα κίνητρα της επίθεσης, αφού ζωγράφισαν με σπρέι μια τεράστια σβάστικα στα τζάμια του ισογείου. Ενάμιση μήνα πριν, πάλι ξημερώματα Κυριακής, γύρω στις 5 το πρωί άραβες που προσεύχονταν στο εσωτερικό του ίδιου χώρου, είχαν ανησυχήσει από μυρωδιά βενζίνης και άνοιξαν την πόρτα για να διαπιστώσουν πως κάποιοι νεαροί που έφευγαν τρέχοντας είχαν αδειάσει ένα μπιτόνι με βενζίνη έξω από την πόρτα αλλά δεν είχαν ευτυχώς προλάβει να βάλουν φωτιά και να τους κάψουν ζωντανούς!

Άραβες και έλληνες κάτοικοι της περιοχής που είναι μέλη της Κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό" έφτασαν στο σημείο το πρωί της Κυριακής, μίλησαν με τους υπεύθυνους του χώρου, που ζουν στην Ελλάδα 18 και 25 χρόνια και με πολλούς ανθρώπους της γειτονιάς, ιδιοκτήτες μαγαζιών, και κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών. Όλοι εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τη φασιστική επίθεση και την εκτίμηση πως η ομάδα των φασιστών πρέπει να κινείται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη γειτονιά. Έλληνες και μετανάστες της περιοχής ζουν μαζί εδώ και χρόνια, τα παιδιά τους πάνε μαζί στα σχολεία της περιοχής, έχουν γίνει αρκετοί μικτοί γάμοι, ενώ κανένας δεν είχε να πει κακό λόγο για κανέναν. Υπεύθυνοι του χώρου κατέθεσαν μηνύσεις κατ' αγνώστων στο ΑΤ Καλλιθέας.

Πρόκειται για συνέχεια σειράς επιθέσεων που έχουν γίνει από νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων στον Άγιο Παντελεήμονα και την οδό Φυλής, επιθέσεις φασιστών σε αυτοσχέδια τζαμιά στον Κολωνό, στην Πετρούπολη και αλλού. Όπως φαίνεται οι νοσταλγοί του Χίτλερ έχουν βαλθεί να κάνουν πράξη το σύνθημα που γράφουν στις αφίσες τους "Κανένα τζαμί ποτέ και πουθενά", με εμπρησμούς και συμμορίτικες επιθέσεις ταγμάτων εφόδου. Η αστυνομία όχι μόνο δεν έχει συλλάβει ποτέ δράστες τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων, αλλά αντίθετα σε κάποιες από αυτές (π.χ. Αγ. Παντελεήμονα, οδό Φυλής) είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και δεν κάνει απολύτως τίποτε! Το δε Υπουργείο Προ-Πο, ξέρει να "προστατεύει" το κτίριο της οδού Κατεχάκη με πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, μη αφήνοντας ειρηνικές συγκεντρώσεις μεταναστών να πλησιάσουν στην είσοδο, όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή σε συγκέντρωση πρώην απεργών πείνας από την Αθήνα, αλλά δεν φαίνεται να επιδεικνύει αντίστοιχο ζήλο για να προστατεύσει τους κατοίκους της Καλλιθέας, ντόπιους και μετανάστες.

Η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" καλεί τα συνδικάτα, τους τοπικούς φορείς της Καλλιθέας, τις οργανώσεις δικαιωμάτων και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να ενώσουμε τη φωνή μας απέναντι στα πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπορευτεί με ρατσιστικά κόμματα τύπου ΛάΟΣ στο όνομα της "υπευθυνότητάς" τους να βάζουν πλάτη στα μέτρα βαρβαρότητας του Μνημονίου, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από αυτού του είδους την "εθνική συναίνεση". Που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι να αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλων ευαγών φασιστικών ιδρυμάτων να σκορπίζουν τον τρόμο στις γειτονιές της πόλης μας. Δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: