Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ...

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Ανεξέλεγκτη είναι η έξαρση του ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας, αφού μετά τους ξυλοδαρμούς, τα μαχαιρώματα και τα εκτεταμένα πογκρόμ κατά μεταναστών, ομάδα ακροδεξιών προσπάθησε να εισβάλει σε διαμέρισμα μετανάστη, στην οδό Ηπείρου 16. Η αστυνομία αγνόησε επιδεικτικά τις εκκλήσεις των θυμάτων για βοήθεια και «έσπευσε» στο σημείο με καθυστέρηση δύο ωρών.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, στις 10.45μμ -11.30μμ το βράδυ της Δευτέρας, 15 περίπου ακροδεξιοί κατάφεραν να μπουν στην πολυκατοικία της οδού Ηπείρου 16 και στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του ιδιόκτητου διαμερίσματος ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές.

Στο σπίτι βρίσκονταν 4-5 άτομα, που ευτυχώς κατάφεραν να συγκρατήσουν την πόρτα, παρά τα συνεχόμενα χτυπήματα των ακροδεξιών με λοστούς και κοντάρια, επί 45 λεπτά.

Παράλληλα, τα θύματα της επίθεσης καλούσαν απεγνωσμένα την αστυνομία να πάει στην οδό Ηπείρου, για να πάρουν την ειρωνική απάντηση: «Πού είναι αυτό; Στο Μοσχάτο; Στην Καλλιθέα; Δεν ξέρω»! Χρειάστηκαν τελικά δύο ώρες και η... διαμεσολάβηση της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές, ώστε να φτάσουν οι αστυνομικοί στο σημείο της «πολιορκίας».

«Η ευθύνη για αυτά τα άθλια πογκρόμ βαραίνουν προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή που δίνει αστυνομική κάλυψη και συνοδεία στα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας, όπως το περασμένο Σάββατο, που συνόδευσαν τη ρατσιστική παρέλαση μίσους από τη Μητροπόλεως στην Ομόνοια όπου μπροστά στα μάτια περαστικών εξαπέλυσαν ρατσιστικές επιθέσεις με τραυματισμούς μεταναστών και σπασίματα μαγαζιών», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: