Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ

Αναδημοσίευση από το ΈΘΝΟΣ
Νεαροί, ανειδίκευτοι απόφοιτοι λυκείου, μέλη «μεσαίων» οικογενειών, φανατισμένοι οπαδοί. Αυτό είναι το προφίλ του «αγανακτισμένου κατοίκου» - μέλους ακροδεξιών οργανώσεων που δρα ανεξέλεγκτα στο κέντρο, έτοιμο να σκορπίσει τον τρόμο σε κάθε ανυποψίαστο μετανάστη που τύχει να βρεθεί στον δρόμο του. Δυστυχώς η «στρατολόγηση» σε σχολεία κυρίως της Κυψέλης, των Αμπελοκήπων και των Πατησίων φαίνεται ότι πέτυχε κι από εκεί βγήκε η νέα γενιά των ομάδων κρούσης της ακροδεξιάς στη χώρα μας. Η «νύχτα των κρυστάλλων» θορύβησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που είδαν να χύνεται αίμα αθώων στον βωμό της «καθαρότητας» της πρωτεύουσας. Η αγριότητα και το μίσος στα μάτια όσων στρέφονταν κατά των μεταναστών που βρέθηκαν σε λάθος σημείο τη λάθος ώρα, ξύπνησαν μνήμες από το ναζιστικό παρελθόν της Ευρώπης. Ξυρισμένα κεφάλια, κουκούλες, κράνη, ρόπαλα, σουγιάδες, ακόμη και κατσαβίδια συνθέτουν ένα σκηνικό άκρατης βίας, που τείνει να γίνει καθημερινότητα στο κέντρο.
Κάποιοι από τις ομάδες που απεικονίζονται στις φωτογραφίες των προπηλακισμών, είναι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας. Δεν είναι λίγες όμως και οι... «ενισχύσεις» από την περιφέρεια - τις περισσότερες φορές δηλώνουν και αυτοί «αγανακτισμένοι» κάτοικοι της περιοχής.
Με τους "πυρήνες" των ακροδεξιών που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα, τα μέλη της "Χρυσής Αυγής", των "Αυτόνομων" και των "Ενεργών πολιτών" οργανώνονται σε βάρος των κατοίκων, που εξακολουθούν να ασφυκτιούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν μεγαλώσει με ξένους στις γειτονιές και στα σχολεία τους, που στην καλύτερη περίπτωση απέφευγαν. Από τη δεκαετία του '90, είδαν στις περιοχές τους να αυξάνεται ο πληθυσμός των μεταναστών, από τις βαλκανικές χώρες τότε. Ηταν η εποχή που μεσουρανούσε ξανά η "Χρυσή αυγή" και οι ομοϊδεάτες της. Ακόμη και ομαδικές περιπολίες πραγματοποιούσαν με γκλομπς και ρόπαλα, κυνηγώντας τους εκπροσώπους των φυλών που είχαν πρωτοέρθει στην Ελλάδα.
Ο καιρός πέρασε και οι "βετεράνοι" φρόντισαν να μυήσουν και νέους στο μίσος για τους ξένους. Καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες από Αφρική και Μέση Ανατολή έφταναν στην Αθήνα, οι ακραίοι βρήκαν "πάτημα" να ποτίσουν με τις φασιστικές τους ιδέες νέους ανθρώπους, που ανέλαβαν δράση. Σήμερα, είναι αυτοί οι πιο φανατικοί.
Κοινός παρονομαστής "παλιών" και "νέων" είναι η αγάπη τους για τα όπλα και κάθε τι στρατιωτικό. Οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και υπερηφανεύονται γι' αυτό σε κάθε ευκαιρία - ακόμη και μέσα από τα κοινωνικά media όπως το facebook.
Στην πλειοψηφία τους, όσοι αποφασίζουν να δράσουν κάνουν απλές δουλειές μάλλον υποτιμημένες. Από τους κόλπους των ακροδεξιών δεν λείπουν και οι άνεργοι, που ευκόλως αποδίδουν την ανεργία τους στην... επιδρομή των ξένων. Με τη διάπλαση σώματος που αποκτούν και τις γνωριμίες από τα διάφορα γυμναστήρια, κάποιοι βρίσκονται να εργάζονται στη νύχτα ή -οι πιο επιτυχημένοι- ως υπάλληλοι ασφαλείας σε κάποια καταστήματα. Σε αυτά τα μαγαζιά, οι ομοϊδεάτες τους βρίσκουν καταφύγιο μετά τα "χτυπήματα" σε βάρος ξένων και αντιφρονούντων.
Μία... βόλτα στα προφίλ των ακροδεξιών στοιχείων στο facebook και τα διάφορα μπλογκς που έχουν δημιουργήσει, είναι αποκαλυπτική για το ποιόν τους.
Τα ονόματά τους είναι συχνά εμπνευσμένα από αρχαίους Ελληνες ήρωες, στο προφίλ τους έχουν τη γαλανόλευκη, ενώ δεν διστάζουν να συνδυάζουν γραφιστικά την ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.
Ως φανατικοί οπαδοί, λατρεύουν τους ξένους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένας νεαρός που δηλώνει ευθαρσώς "χρυσαυγίτης" που "θέλει να πετάξουμε τους μελαψούς στη θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή είναι λάτρης του Γαλλοαφρικανού ποδοσφαιριστή Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: