Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΒΟΛΟΣ: ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Χυδαιότητες και ρατσιστικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους της Εβραϊκής Συναγωγής στο Βόλο, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό όπου έγραψαν συνθήματα πάνω σε τοίχους και πόρτες. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου προς ξημέρωμα Κυριακής και έγινε αντιληπτό από τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας την ίδια μέρα.

Μήνυση κατ’ αγνώστων θα καταθέσει η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, μέλη της οποίας λένε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αναγράφονται ρατσιστικά συνθήματα στους τοίχους της Συναγωγής, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που οι επιτήδειοι πηδάνε τον τοίχο και μπαίνουν και στο εσωτερικό. Η Ισραηλίτικη Κοινότητα Βόλου θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων σύμφωνα με τον ταμία της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Αβδελά. «Γιατί αυτό το μίσος;», αναρωτιόταν στην εφημερίδα Ταχυδρόμος ο κ. Αβδελάς και πρόσθετε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μίσος απέναντι στο κράτος, αλλά δεν είδα κανέναν να πηγαίνει να γράφει τέτοια συνθήματα στις εκκλησίες. Γιατί μπερδεύουν τη θρησκεία με την εθνικότητα; Αν έχουν κάτι με εμένα ή οποιονδήποτε από εμάς ας έρθουν να μας τα πούνε, όχι να χυδαιολογούν στους τοίχους της συναγωγής».

Στις πόρτες είχαν ζωγραφίσει σταυρούς μέσα σε κύκλους, ενώ το ίδιο σύμβολο είχαν ζωγραφίσει και στους τοίχους γράφοντας από πάνω «Ελλάς». Σε έναν άλλο τοίχο στο Κοινοτικό Κέντρο αναγράφονταν ακόμα ποιο χυδαία και απειλητικά συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: