Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ....

Νέες επιθέσεις κατά μεταναστών έγιναν χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Ακροδεξιοί και Χρυσαυγίτες ...τίμησαν την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης με συγκέντρωση στην Μητρόπολη που κατέληξε σε επιθέσεις κατά μεταναστών.

Οι επιθέσεις έγιναν γύρω από το Μοναστηράκι την Ομόνοια αλλά και μέσα στους συρμούς του Μετρό στους οποίους επέβαιναν μετανάστες.

Γενικά τα περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες στα μέσα μαζικής μεταφοράς πληθαίνουν. Έχουν καταγραφεί περιστατικά σε λεωφορεία, τρόλεϋ, στο μετρό και ειδικότερα σε δρομολόγια στην Πατησίων, στην Δροσοπούλου, στην 3η Σεπτεμβρίου, στην Ομόνοια. Και μάλιστα σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν 5 και 6 το πρωί, όταν δηλ. μαζικά οι εργαζόμενοι πάνε στις δουλειές τους. Η στόχευση είναι σαφώς η τρομοκράτηση μαζικά των μεταναστών, αλλά εξίσου και η εμπέδωση ενός κλίματος φόβου και μη αντίδρασης στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Κατά τη γνώμη μας τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες πρέπει να πάρουν θέση και να καλέσουν τα μέλη τους, τα οποία ούτως η άλλως φέρουν με μιαν έννοια και ευθύνη για την ασφάλεια των επιβατών, να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο. Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους επιβάτες πρέπει να δείξουν στην πράξη ότι τα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να αποτελούν θέατρο της φασιστικής τρομοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: