Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΥΜΑΤΑ: ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ... ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο "ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Ανθρωποι μαχαιρωμένοι, με ανοιγμένα κεφάλια από σιδερολοστούς, γέμισαν μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τα φορεία στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό, που διανυκτέρευε.

Ολοι είναι αλλοδαποί. Αραβες και Ασιάτες που ξεχωρίζουν.

Κι όλοι ρωτάνε «τι φταίξαμε;». Οι γιατροί απαντούν βιαστικά ότι μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 25 αλλοδαποί με κακώσεις και τραύματα στο κεφάλι. Χτυπημένοι από σιδερολοστούς, πέτρες και ξύλα. Επιπλέον, διακομίστηκαν τρεις τραυματίες από μαχαιριές, ο ένας ήταν Κινέζος.

Πολλοί λένε ότι τους χτύπησαν κοντά στη διασταύρωση Ηπείρου και Αχαρνών, όπου είναι το σημείο δολοφονίας του άτυχου 44χρονου. Κι άλλοι ότι τους χτυπούσαν στα στενά της Ομόνοιας κάποιες ομάδες ακροδεξιών που διασπάστηκαν από την πορεία, μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο 43χρονος Πακιστανός Αλί Ασφάκ βγαίνει από το χειρουργείο με επτά ράμματα στο κεφάλι και δεμένα τα τραύματα στο χέρι. Λέει ότι είναι χτυπημένος και πονάει σ' όλο το σώμα. Οτι ζει και εργάζεται πέντε χρόνια στη χώρα μας κι έχει νόμιμη παραμονή.

Ο 34χρονος Μοαμάρ Ελιάς, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, έχει τραυματικό αιμάτωμα και πολλές κακώσεις. Από το χτυπημένο (αριστερό) μάτι δεν βλέπει. Λέει ότι «δουλεύω τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, σε οικοδομές. Γύριζα από το συσσίτιο του δήμου στην Ομόνοια. Με είδε μια ομάδα περίπου 40 ατόμων. Κρατούσαν σίδερα και ξύλινα ρόπαλα. Με χτυπούσαν στο κεφάλι. Επεσα κάτω. Αρχισαν να με χτυπούν σ' ολόκληρο το σώμα. Μου πήραν το τσαντάκι με τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο. Ημουν αναίσθητος, με βρήκε η αστυνομία».

Επαναλαμβάνοντας τη φράση «δεν έκανα τίποτα», τρέμοντας από τον φόβο, απαντά πως «πρέπει να μείνω στην Ελλάδα».

Αν και με δεμένο το κεφάλι και τα κάτω άκρα, εξακολουθεί να αιμορραγεί στα σημεία που τον μαχαίρωσαν ο 30χρονος Αλγερινός Ντεμπρίζ. Εξηγεί ότι γύρω στις 5.30 το απόγευμα πήγαινε για συσσίτιο «στην οργάνωση της καθολικής εκκλησίας CARITAS. Ηταν περίπου 25 άτομα που κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια. Αλλοι με μηχανές κι άλλοι περπατούσαν σαν ομάδα. Φορούσαν μαύρα μπουφάν. Δεν πρόλαβα να μιλήσω. Με χτυπούσαν με ρόπαλα στο κεφάλι, στο στήθος, με μαχαίρι στη λεκάνη». Ηρθε πριν από μία εβδομάδα στη χώρα μας, με σκοπό να συνεχίσει το ταξίδι του. Είναι οικονομολόγος.

Ο μελαχρινός Πολωνός Αρτούρ Κουζέ λέει ότι τον χτύπησαν «στη διασταύρωση Ηπείρου και Πατησίων πέντε άτομα, με σιδερογροθιές. Μας κυνηγούσαν από την 3ης Σεπτεμβρίου μ' ένα φίλο. Ζω 11 χρόνια στην Ελλάδα. Είχα λίγα χρήματα, αλλά μου πήραν το τσαντάκι και το κινητό». Το πρόσωπό του είναι σκισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: