Κυριακή 29 Μαΐου 2011

700... 1.000.... 2.000 ΚΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ...

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Σε περισσότερες από 700 πλατείες σε όλο τον κόσμο είχε επεκταθεί μέχρι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής το κίνημα της Πουέρτα ντελ Σολ.

Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μεταξύ των οποίων οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Αμστερνταμ, το Λονδίνο, και το Δουβλίνο, έδωσαν τον τόνο, με αρκετές λατινοαμερικανικές πόλεις, όπως το Μπουένος Αϊρες και η Μπογκοτά, να προσθέτουν το στίγμα τους.

Τον τόνο συνεχίζουν να δίνουν οι Ισπανοί, που συντονίζονται μέσω ιστοσελίδων όπως η www.democraciarealya.es, το http://tomal aplaza.net και το takethesquare.net. Στο κανάλι τους tvsol.tv ανεβάζουν βίντεο, ενώ το διεθνές κίνημα της «Επανάστασης της 15ης Μάη» συντονίζεται στο 15mayrevolution. wordpress.com και www.facebook.com/Spa nishRevolution στο Facebook. Στο www.yes wecamp.net προβάλλονται οι ζωντανές μεταδόσεις από διαφορετικές κατασκηνώσεις.

Τα ευρωπαϊκά παρακλάδια του κινήματος υπόσχονται να κλιμακώσουν τη δράση τους με τη συντονισμένη διαμαρτυρία που διοργανώνεται για τις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Μεγαλύτερη έμφαση στη συγκεκριμένη ημέρα δίνεται από τους διοργανωτές των γαλλικών κινητοποιήσεων, οι οποίοι δίνουν ραντεβού σε 27 πόλεις της χώρας (reelledemocratie.com). Μετά την «αφύπνιση» της Ελλάδας μάλιστα το νέο σύνθημα των Γάλλων είναι: «Στην Ελλάδα ή στην Ισπανία, εδώ ή αλλού, ένας κοινός αγώνας, για τη δημοκρατία!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: