Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΗ, 5.00μμ

Εμείς οι Αφγανοί πολιτικοί πρόσφυγες δίνουμε έναν αγώνα από 22/11/2010 στα Προπύλαια, διεκδικώντας τα δικαιώματα μας, με πρώτο την πλήρη αναγνώριση μας ως πρόσφυγες και την παροχή πολιτικού ασύλου. Διαφύγαμε από μία χώρα πολέμου και δικτατορικού καθεστώτος. Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα που επί δεκαετίες σπαράζεται και υποφέρει από πολεμικές συρράξεις και συγκρούσεις, όχι μόνο από το εσωτερικό τρομοκρατικό καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά και από τους δήθεν υποστηρικτές της ειρήνης που επί χρόνια τώρα «προσπαθούν» με δυνάμεις κατοχής να φέρουν την ειρήνη που ποτέ δεν έρχεται...
Η κυβέρνηση-μαριονέτα λειτουργεί υπό την μορφή δικτατορίας. Οι Νατοϊκές δυνάμεις επί χρόνια τώρα είναι ανίκανες να νικήσουν την τρομοκρατία των Ταλιμπάν αλλά γιατί; Γιατί φαίνεται σχεδόν ξεκάθαρα, ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Έτσι οι κάτοικοι της χώρας μας συχνά υποφέρουν από τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφονίες, λεηλασίες και απαγωγές των παιδιών μας. Ζώντας μέσα στον τρόμο, αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις οικογένειες μας και να μετακινούμαστε συνέχεια.
.................................................................
Εμείς οι Ιρανοί αγωνιστές στο Πολυτεχνείο, διανούμενοι, φοιτητές, επιστήμονες, τεχνίτες κι εργάτες, που εκπροσωπούμε σχεδόν κάθε δημοκρατική και αντι-ισλαμοφασιστική τάση μέσα στο Ιραν αλλά και στην ιρανική διασπορά στο εξωτερικό, έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες ένα μεγάλο αγώνα στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας την αναγνώριση μας ως πολιτικοί πρόσφυγες.
Εμείς οι Ιρανοί έχoυμε φύγει αναγκαστικά από τη χώρα και ζούμε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αν γυρίσουμε στο Ιράν μας περιμένει η κρεμάλα από μία αιματοβαμμένη δικτατορία που προσπαθεί με πυρηνικά προγράμματα να αποκρύψει τα καθημερινά βασανιστήρια, τους ανελέητους ξυλοδαρμούς, τους απαγχονισμούς και την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.
Είμαστε αγωνιζόμενοι άνθρωποι που είδαμε ένα πεπλο σιωπής να καλύπτει κάθε μας κίνηση και έκκληση, χωρίς καμία αναγνώριση μας ως δημοκρατών αγωνιστών που κινδυνεύει η ζωή μας. Για μας πολιτικό άσυλο σημαίνει ασφάλεια !!!
.................................................................................
Πολλές φορές απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλα υπουργεία και φορείς, και έχουμε καταθέσει επίσημη επιστολή στην Βουλή των Ελλήνων. Τελικά, μετά από πολλές καθυστερήσεις, ξεκίνησαν να συνεδριάζουν οι Επιτροπές Ασύλου στο Βύρωνα. Όμως και πάλι, συνεχώς υπάρχουν αναβολές και καθυστερήσεις, (με μία λέξη θα μπορούσαμε να πούμε ότι ειναι μία κοροϊδία). Καταγγέλλουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της μηδενικής χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες στην Ελλάδα και ότι παρά το νόμο Παπουτσή που προβλέπει την συγκρότηση 17 επιτροπών για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, σήμερα υπολειτουργούν μόλις 3. Ζητάμε από όλα τα συνδικάτα, συνδικαλιστές, αντιρατσιστικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους και εργαζόμενους, να εκδόσουν ψήφισμα συμπαράστασης και να παραβρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούμε από κοινού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Δευτέρα 9/5/2011 στις 5:μμ. Η συγκέντρωση θα γίνει στο σταθμό του μετρό Κατεχάκη.
Κάλεσμα από: Επιτροπή Αφγανών πολιτικών προσφύγων και Επιτροπή Ιρανών πολιτικών προσφύγων

Δεν υπάρχουν σχόλια: