Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 21η ΜΑΡΤΗ

Μεταναστευτικές, Προσφυγικές, Αντιραστσιστικές και Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Συνδικάτα, Λαϊκές Συνελεύσεις και Τοπικές Επιτροπές, σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 11 π.μ. περίπου, έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η Συνέντευξη Τύπου θα γίνει αφού λήξει η δίκη 3 ακροδεξιών που κατηγορούνται για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα δίπλα στην καρδιά και στο στομάχι, τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Άγιο Παντελεήμονα και δικάζονται μετά από 5 αναβολές στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια θα είναι σε εξέλιξη Αντιφασιστική Συγκέντρωση που καλεί η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" από τις 9 π.μ. της ίδια μέρας και στηρίζουν πολλοί φορείς με αίτημα την καταδίκη των ενόχων των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων και τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών.
Στη Συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν οι υπόλοιπες δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται για την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου) και τα αιτήματα των φορέων που τις οργανώνουν. Συγκεκριμένα:

  • Αντιρατσιστικές Εκδηλώσεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη 21 Μάρτη
  • Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο/Συναυλία το Σάββατο 24 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στη Βουλή
Στο πενθήμερο δράσεων κατά του ρατσισμού (20-24 Μάρτη), μέχρι στιγμής συμμετέχουν/καλούν:

Πολιτιστικός Σύλλογος Κούρδων, Κοινότητα Γουϊνέας, Αφγανική Κοινότητα, Μαροκινή Κοινότητα, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη (πρώην απεργοί πείνας), Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Ελλάδας (ΚΑΠΑ), ASANTE, Action Congo, ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – KASAPI HELLAS,  Επιτροπή Ιρανών Προσφύγων, Συριακός Εκπαιδευτικός Σύλλογος στην Ελλάδα «ΑΛΜΑΡΙΦΑ».

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων.

Μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων και τοπικών επιτροπών από τις περιοχές Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αμπελοκήπων, Ζωγράφου και Πλατείας Βικτωρίας, η Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω, το Δικτυο Κοινωνικης Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου (ΔΙ.Κ.Α.ΕΞ), η  Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας, η Δημοτική Κίνηση Αθήνας “Ανοιχτή Πόλη”.

Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ΕΛΜΕ Λιοσίων-Φυλής-Ζεφυρίου.

Τις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν οι πολιτικοί φορείς:

ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Οργάνωση "Κόκκινο", Νεολαία ΣΥΝ, Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: