Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Επίθεση από ομάδα κρανιοφόρων της Χρυσής Αυγής δέχτηκαν φοιτητές στη Σχολή Θετικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.
Οι ίδιοι αναφέρουν πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη συνέλευση φοιτητικού συλλόγου, ενώ γίνεται λόγος και για τραυματισμούς και μεταφορά ενός φοιτητή στο νοσοκομείο.
Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται αντιφασιστική πορεία στις γύρω απο το πανεπιστήμιο γειτονιές.
Σε ανακοίνωσή της, η Νεολαία Συνασπισμού κάνει λόγο για επίθεση νεοφασιστικών ομάδων στη σχολή της ΦΜΣ και σημειώνει: «Σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής».
«Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας», συνεχίζει η Νεολαία του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: