Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αναδημοσίευση από http://www.iskra.gr/
Tη δημιουργία του πρώτου χώρου συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για την δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Ελλάδα. Θα στεγάζεται στην περιοχή της Κοζάνης, σε παλαιές εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός και θα έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).
Πρόκειται για απάνθρωπη στη σύλληψη της ιδέα και σχέδιο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως πράγματα προς αποθήκευση.Την ίδια στιγμή που η πολιτική στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις ευρωπαικές και διεθνείς κινήσεις που έπρεπε να γίνονται, απουσιάζει εγκληματικά, η λύση αναζητάται στα "γκέτο" και στη φύλαξη ανθρώπων με αστυνομικά και στρατιωτικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: