Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΚ

Καταγγέλουμε κι εμείς από την μεριά μας την επίθεση Χρυσαυγιτών ενάντιον των μελών του ΣΕΚ που παρέμβαιναν πολιτικά στον Πειραιά. Και αναδημοσίευση και την δική τους καταγγελία.
...............................................................................................................................................

Oμάδα είκοσι τραμπούκων της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μέλη του ΣΕΚ, συνδικαλιστές και φοιτητές που έκαναν πολιτική παρουσία στην οδό Σωτήρος με τραπεζάκι με βιβλία και μοίρασμα προκηρύξεων. Έσπασαν το τραπεζάκι, πέταξαν και έσκισαν το υλικό και χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές δύο μέλη του ΣΕΚ, την Ελπίδα Καμπάνη και τον Αντώνη Αλφιέρη.
Οι νεοναζί μοίραζαν πιο πριν δωρεάν την φασιστοφυλλάδα τους ενώ προπηλάκιζαν επί αρκετή ώρα τους περαστικούς που αντιδρούσαν στην παρουσία τους.
Μετά την επίθεση έφυγαν κάτω από τις διαμαρτυρίες κόσμου από τα μαγαζιά και τα φροντιστήρια και πήγαν στο ορμητήριο που τους έχει διαθέσει η Ασφάλεια στη περιοχή τα δήθεν «Γραφεία» τους.
Οι γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής αποθρασύνονται από την επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς και επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους δρόμους και τις γειτονιές και του απεργοσπάστη όπως πρόσφατα στη Χαλυβουργία με τη προβοκατόρικη επίθεση στο Βόλο και στην Ελευσίνα. Το Σωματείο Εργαζόμενων στον ΗΣΑΠ έχει καταγγείλει τις επιθέσεις που οργανώνουν στους Σταθμούς του ηλεκτρικού.
Είναι οι ίδιοι που συνεργάζονται με την Αστυνομία στον Άγιο Παντελεήμονα στέλνοντας ομάδες μαχαιροβγαλτών να χτυπάνε μετανάστες , αριστερούς και άλλους αγωνιστές.
Με το ρατσιστικό δηλητήριο και τις φασιστικές επιθέσεις στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου για να σπείρουν το φόβο και να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις ευθύνες των κυβερνήσεων, των Τραπεζιτών, της ΕΕ.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να κλείσουν τα «Γραφεία» -ορμητήρια και να στηρίξουν το αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 2μμ και συναυλία στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στις 4μμ.
Η ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά σε συντονισμό με άλλες οργανώσεις θα δώσει απάντηση στην νεοναζιστική πρόκληση στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: