Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αναδημοσίευση από http://www.in.gr/

Σε κλοιό από το πρωί της Παρασκευής έχουν θέσει κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης το στρατόπεδο, που σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.
Κάτοικοι, που προέρχονται από 78 χωριά, τα οποία γειτονεύουν με το στρατόπεδο, εμποδίζουν τις εργασίες στο χώρο και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο μέχρι τέλους.
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Κοζάνης από τη δημιουργία του κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών έδωσε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα δοθεί πνοή στην τοπική κοινωνία, μέσω θέσεων εργασίας. Σημείωσε, δε, ότι δεν θα μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί για έκνομες πράξεις.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη οι κάτοικοι αντιδρούν.
Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, στο στρατόπεδο που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: