Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΑΡΚΟΖΥ: ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...

Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/
«Πολλοί ξένοι» υπάρχουν στη Γαλλία, σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, Νικολά Σαρκοζί. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο δεν επιτρέπει να λειτουργήσει καλά το σύστημα ενσωμάτωσης. Εν όψει εκλογών λοιπόν, δήλωσε ότι θα μειώσει στο μισό τον αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα κάθε χρόνο.
«Το σύστημα ενσωμάτωσης που διαθέτουμε λειτουργεί όλο και πιο άσχημα, διότι έχουμε πολλούς ξένους στο έδαφός μας και δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, θέση εργασίας, σχολείο» ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
«Την επόμενη πενταετία, θεωρώ ότι για να ανακτήσουμε καλές συνθήκες ενσωμάτωσης, πρέπει να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό των ανθρώπων που υποδεχόμαστε, δηλαδή να φθάσουμε από τους 180.000 στους περίπου 100.000», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ανέφερε επίσης ότι θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης και άλλα κοινωνικά ωφελήματα οι μετανάστες εκείνοι οι οποίοι ζουν στη Γαλλία ήδη 10 χρόνια και έχουν εργαστεί στη χώρα τα 5 από αυτά.
«Όσον αφορά την ιατρική κάλυψη για όλους και την κρατική ιατρική βοήθεια, που προσφέρεται στους μετανάστες χωρίς έγγραφα, η παράδοση στη Γαλλία είναι να παρέχουμε φροντίδα ανεξαρτήτως εθνικότητας» σημείωσε ο Σαρκοζί.
Ο Γάλλος πρόεδρος - ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κινδυνεύει να υποστεί βαριά ήττα στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και της 6ης Μαΐου από τον υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ - επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες στις θεματικές της μετανάστευσης και της ασφάλειας, οι οποίες εκτιμήθηκε ότι είχαν συμβάλει στη νίκη του το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: