Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ ΣΑΡΚΟΖΥ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έκανε λόγο για «μουσουλμάνους, σε κάθε περίπτωση, στην εμφάνιση», αναφερόμενος σε δύο από τους τρεις στρατιώτες που δολοφονήθηκαν από τον νεαρό Μοχάμεντ Μέραχ στην Τουλούζη και την Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Καταδικάζοντας τις δηλώσεις που έκανε κατά του Ισλάμ η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν χθες αναφερόμενη στις δολοφονίες που διέπραξε ο Μοχάμεντ Μέραχ, ο Σαρκοζί δήλωσε σήμερα στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Info: «Οι συγχύσεις δεν έχουν κανένα νόημα, υπενθυμίζω ότι οι δύο από τους στρατιώτες μας ήταν... πως να το πω... μουσουλμάνοι, σε κάθε περίπτωση στην εμφάνιση, καθώς ο ένας ήταν καθολικός, αλλά στην εμφάνιση».
«Η έκφραση αυτή, εκτός του ότι αποτελεί μια απέραντη βλακεία, είναι καθαρά ρατσιστική!», αντέδρασε το Κομουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρεται σε μια «απαράδεκτη πρόκληση».
«Πως μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγχέει, αν δεν το κάνει εκούσια, ένα θέμα πίστης με το χρώμα του δέρματος;», συνεχίζει το Κομουνιστικό Κόμμα στην ανακοίνωσή του.
Η ομάδα που διευθύνει την προεκλογική εκστρατεία του σοσιαλιστή υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Ολάντ έκρινε και αυτή ότι ο Σαρκοζί κατάφερε «σε μία φράση να συνοψίσει το σύνολο των προκαταλήψεων από τις οποίες υποφέρει ένας αριθμός Γάλλων σήμερα, στις οποίες υπενθυμίζεται διαρκώς η πραγματική ή η υποτιθέμενη καταγωγή του και η φερόμενη θρησκεία του».
Ο Γάλλος πρόεδρος «αρνήθηκε ωστόσο να συνδέσει το θέμα των μεταναστών με το δράμα της Τουλούζης», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η ομάδα του Ολάντ.
«Η Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει καμία εμφάνιση. Είναι λοιπόν ώρα να το κάνει και ο Νικολά Σαρκοζί και να σταματήσει να χρησιμοποιεί λέξεις που διχάζουν», καταλήγει στην ανακοίνωση αυτή η Μιρέιγ Λε Κορέ, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης.
Οι τρεις Γάλλοι αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν από τον Μοχάμεντ Μέραχ είναι ο Ιμάντ Ιμπν Ζιατέν, 30 ετών, στις 11 Μαρτίου στην Τουλούζη και οι Άμπελ Σενούφ, 25 ετών και Μοχάμεντ Λεγκουάντ, 23 ετών, στο Μοντομπάν στις 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: