Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΓΙΕΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Στην επιδίωξη του στόχου της να μπεί στην Βουλή, η Χ.Α. πιέζεται όλο και περισσότερο από την πραγματικότητα να πάρει θέση δημόσια για διάφορα ζήτηματα. Η επιλογή βέβαια που κάνει δεν είναι τυχαία. Σε σημερινή ανακοίνωση στο σάιτ τους του πυρήνα Καστοριάς βλέπουμε την θέση τους για τις εξελίξεις με τα φαρμακεία και τα φάρμακα (http://xryshaygh.files.wordpress.com/2012/03/1-12.jpg). 
Σημειώνουμε λοιπόν πως καταγγέλουν μεν το πολυνομοσχέδιο του Υπ.Υγείας, αλλά κατά βάσην από την σκοπιά των συμφερόντων της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας! Προσπαθούν μάλιστα να πείσουν πως το κύριο κριτήριο για αυτούς είναι να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας των ελλήνων εργαζομένων στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία εξαιτίας του άνισου ανταγωνισμού που καλλιεργείται με τις φαρμακοβιομηχανίες της Κίνας, της Ινδίας, του Πακιστάν κ.λ.π. που παράγουν μεγάλο αριθμό φτηνών γενοσήμων στην διεθνή αγορά. 
Ούτε μια κουβέντα για το συμφέρον, την ασφάλεια και την υγεία του ασθενή, και βασικά του εργαζόμενου και του φτωχού ασθενή, γιατί ο πλούσιος ασθενής θα "πληρώσει" για να έχει αυτό που θέλει.
Και ούτε μια κουβέντα για το γεγονός ότι οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες έχουν προχωρήσει ήδη από το 2010 σε απολύσεις του 25% του προσωπικού τους (δες ALAPIS) για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους που χτυπιέται απο δύο παράγοντες.
Από την μια γιατί μετά το 2011 σχεδόν όλα τα φάρμακα χάνουν την προστασία της πατέντας -που τα έκανε πιο ακριβά και άρα πιο κερδοφόρα- ενώ τα νέα φάρμακα του παράγονται είναι πιο λίγα και λιγότερο καινοτόμα σε σχέση 4-5 10ετίες πρίν.
Κι από την άλλη η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης λόγω της ...αιώνιας λιτότητας, περιορίζει το μερίδιο των κρατών-κυβερνήσεων ως βασικών και εγγυημένων πελατών των κορακιών της Φαρμακοβιομηχανίας. 
Οι προτάσεις της Χρυσής Αυγής, ούτε τους ασθενείς προστατεύουν, ούτε τους εργαζόμενους της Ελλ.Φαρμακοβιομηχανίας (8.500 συνολικά), και ούτε τους μικροφαρμακοποιούς της γειτονιάς τελικά.
Η λύση θα βρεθεί αν φύγει το κέρδος και η κερδοσκοπία από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου. Κι αυτό σημαίνει την εθνικοποίηση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και φαρμακαποθήκης και την θεσμοθέτηση του κοινωνικού και εργατικού ελέγχου και διαχείρισης για να διασφαλίζεται ότι το φάρμακο υπηρετεί την υγεία κι όχι το κέρδος και τη διαφθορά -Έλληνα ή Πακιστανού καπιταλιστή για μας αυτό πρέπει να είναι ανεξάρτητο. Την ίδια ώρα απαιτείται η κατάργηση της ιδιωτικής Υγείας και των ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς και η τιμωρία φαρμακοβιομηχάνων, εμπόρων και γιατρών που εμπλάκηκαν σε κρούσματα διαφθοράς.
Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα σώσουν τις δουλειές τους. Και μόνο έτσι το φάρμακο θα έχει στο επίκεντρό του τον ασθενή. Θα αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα και θα αξιολογείται ποιο είναι το πραγματικά ωφέλιμο φάρμακο με κριτήριο την υγεία του ασθενούς. Ένα αγαθό που θα παράγεται ως δημόσιο, θα υπόκειται σε εργατικό - κοινωνικό έλεγχο και θα παρέχεται δωρεάν, θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας με αξιόπιστα σκευάσματα στα βασικά και ευρείας χρήσης φάρμακα, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν και δεν θα τα πληρώνει ο εργαζόμενος εις βάρος της ποιότητας ζωής του.

Σας παραπέμπουμε πιο αναλυτικά για το θέμα:



Δεν υπάρχουν σχόλια: