Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η ΝΕΑ "ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ"...

Τελικά το "σούπερ-μάρκετ" προτάσεων της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) έχει απ' όλα... Ποιά είναι λοιπόν η τελευταία;
Η "αναδιάταξη του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας μας" όπως μας ενημερώνουν στο άρθρο του ...θεωρητικού τους Η.Κασιδιάρη. Ειδικότερα η στροφή για συμμαχία με τον Πούτιν και η μετατροπή της Ρωσίας σε στρατηγικό έταιρο.
Εξηγούν μάλιστα τα κοινά σημεία αυτής της σύμπραξης:
"Ο Πούτιν βασίζει την πολιτική του σε δύο κύριους πυλώνες: Ενεργειακός πλούτος και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η Χρυσή Αυγή στον εθνικό της προγραμματισμό εστιάζει σε δύο βασικούς τομείς: Η χώρα πρέπει πρωτίστως να "εξοπλιστεί σαν αστακός" και να αποτελέσει τον βασικότερο ενεργειακό κόμβο για την αυτάρκεια της Ευρώπης".
Η απάντηση λοιπόν της Χ.Α. στο νεο-αποικιακό ρόλο που επιφυλάσσει για τον Ελληνικό καπιταλισμό κύρια ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός, είναι η μεταμόρφωση της Ελλάδας σε πανίσχυρη ιμπεριαλιστική δύναμη στην περιοχή! Μέσα από τον υπερεξοπλισμό της, άρα και την ανάπτυξη της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας. Αλλά και την αξιοποίηση του όποιου ορυκτού πλούτου υπάρχει για να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο -που θα μπορεί να επιβάλει στους υπολοιπους ευρωπαϊκούς καπιταλισμούς-πελάτες ενέργειας με το καλό ή με το άγριο ένα νέο συσχετισμό δύναμης... 
Ιδού η νέα "Μεγάλη Ιδέα" της Χ.Α. για να μεθύσει τα μυαλά των εξαθλιωμένων στρωμάτων...
Το πιο ενδιαφέρον είναι το που κατέληξε ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός του Χίτλερ μετά την περιπέτεια του Β' Π.Π. Το που κατέληξαν άλλοι ευρωπαϊκοί ιμπεριαλισμοί όταν εκδιώχθηκαν από τις πρώην αποικίες τους. Το που κατέληξε ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός σήμερα με τα τόσο φιλόδοξα σχέδια του για το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Μ.Ανατολή.
Και το πιο προκλητικό είναι πως προτάσεις σαν αυτές της Χ.Α. -για συμμαχία με την Ρωσία- η κίνηση του Μ.Θοδωράκη ή το ΕΠΑΜ του Καζάκη κ.λ.π. προσπαθούν επίσης να τις εμφανίσουν ως σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: