Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Η αντιφασιστική πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" καταγγέλλει ως απαράδεκτη και κατάφορα αντιδημοκρατική την απαγόρευση διεξαγωγής της Αντιφασιστικής Συναυλίας της ΚΕΕΡΦΑ σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα από τις συντονισμένες δυνάμεις του Υπουργείου Προ.Πο. και του Δημάρχου Καμίνη. Την ίδια ώρα εξελίσσονταν αντισυγκέντρωση της συμμορίας νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα, όπου είχαν φτάσει από νωρίς ανενόχλητοι.
Το Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" αποδεικνύει και με τη νέα ηγεσία του πως καλύπτει απόλυτα τη ναζιστική συμμορία, με πρόσχημα - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ - τον "κίνδυνο επεισοδίων από ομάδες που θα επιτεθούν στους αντιρατσιστές". Με δυο λόγια, η ΓΑΔΑ αρνείται τη διεξαγωγή μιας αντιφασιστικής συναυλίας, επειδή θα της επιτεθούν φασίστες, και γι' αυτό αφήνει τους φασίστες να ακυρώσουν τη συναυλία με τη βοήθειά της! Πρόκειται για συνέχεια της αγαστής συνεργασίας της κυβέρνησης Παπαδήμου με τους φασίστες με γραβάτα πρώην και νυν βουλευτές του ΛΑΟΣ, του νομοσχεδίου απαγόρευσης των διαδηλώσεων που προωθεί η κυβέρνηση με πρωτοστάτη το Δήμαρχο Καμίνη, των επιθέσεων των ΜΑΤ σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά την ψήφιση του 2ου Μνημονιακού εκτρώματος.
Οι φασιστικές συμμορίες που επιτίθενται σε αριστερούς, απεργούς και μετανάστες προστατεύονται από τις δυνάμεις "του νόμου και της τάξης" γιατί - παρά την απόπειρά τους να εμφανιστούν ως "αντιμνημονιακοί" - στην πραγματικότητα ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο: Της "εθνικής προσπάθειας" να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών και να κατασταλούν οι λαϊκοί αγώνες.
Όμως έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο: Τους εργαζόμενους - ντόπιους και μετανάστες - που παλεύουμε ενωμένοι για να γκρεμοστακίσουμε τα μέτρα βαρβαρότητας από τη Χαλυβουργία και την 3Ε ως τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, το κίνημα αντίστασης που απλώνεται σε κάθε γειτονιά απέναντι στα χαράτσια τις περικοπές κοινωνικών δαπανών και τις φασιστικές προκλήσεις, τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" μαζί με δεκάδες μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και τοπικές κινήσεις αντίστασης, σας καλούμε να δώσουμε ενωμένοι απάντηση στο ρατσισμό, τις φασιστικές προκλήσεις και τη μνημονιακή βαρβαρότητα, το Σάββατο 24 Μάρτη, στο Συλλαλητήριο-Συναυλία που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) και την πορεία που θα ακολουθήσει ως τη Βουλή.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
Κανένας εργάτης ανασφάλιστος, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας
Κάτω το μνημόνιο της φτώχειας και της ανεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: