Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΙΕΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
Σε νεο-φασιστική αλλαγή της νομοθεσίας, που θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν όπλα, ακόμα πριν καν οι ίδιοι απειληθούν, τοποθετήθηκε ο Καρατζαφέρης, στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη βουλή. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη, εξαιτίας κοινωνικών καταστάσεων που δεν είναι άσχετες με τις μνημονιακές επιλογές λεηλασίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι».
Συνεχίζοντας το τρομολαγνικό του παραλήρημα, είπε: «Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό». Ο Καρατζαφέρης υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει και το καθεστώς οπλοχρησίας, έτσι ώστε ακόμα και απλοί πολίτες να έχουν όχι μόνο το δικαίωμα να κατέχουν όπλα αλλά και να τα χρησιμοποιούν σε περίπτωση ληστείας στο σπίτι ή την επιχείρησή τους.
Απαράδεκτη ήταν και η στάση του αρμόδιου υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε: «Δεν λύνουν τα προβλήματα ούτε η αυτοδικία, ούτε η ένταση, ούτε ο φόβος, ούτε ο τρόμος». «Υπάρχει μια εξαιρετικά χρήσιμη και αποτελεσματική νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων από την πλευρά των αστυνομικών». Επί της ουσίας δηλαδή δεν απάντησε στη προκλητική τοποθέτηση του Καρατζαφέρη.
Η ακραία στάση του Καρατζαφέρη δεν τελειώνει εδώ. Για το θέμα της μετανάστευσης, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο και την απεμπλοκή της Ελλάδας από το «Δουβλίνο 2», ενώ πρότεινε οι μετανάστες χωρίς χαρτιά να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, δηλώνοντας ξεδιάντροπα: «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει»
Ο Καρατζαφέρης, αποκρύπτει σκόπιμα, ότι το ξερίζωμα των ανθρώπων από τις χώρες τους, οφείλεται στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κυρίως των ΗΠΑ καθώς και στην οικονομική καταστροφή που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: