Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Την Πέμπτη 29/3 στις 3 το μεσημέρι επί της οδ. Αγ. Σοφίας στο ύψος της οδ. Κωνσταντινουπόλεως, καθώς περπατούσε ένας μετανάστης δέχτηκε δολοφονική επίθεση, πιθανόν με σιδερογροθιά από 3 άτομα που βγήκαν μέσα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο μετανάστης χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο για περίθαλψη. Η επίθεση αυτή είναι πρωτοφανής για τη γειτονιά μας, που ξεκίνησε σαν συνοικισμός προσφύγων και οι κάτοικοι ξέρουν τι θα πει ξεριζωμός. Όμως, αλλού οι επιθέσεις και τα μαχαιρώματα ενάντια σε μετανάστες πολλαπλασιάζονται και αποτελούν κομμάτι του σκηνικού που στήνουν σήμερα οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της φτωχοποίησης του λαού. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να καλλιεργούν τη διάσπαση όσων θίγονται από την πολιτική τους, τον αποπροσανατολισμό για τους υπεύθυνους και να στρέψουν την οργή σε άλλα εξιλαστήρια θύματα και ειδικά τα πιο αδύναμα. Για αυτό οι φραστικές και σωματικές επιθέσεις ενάντια στην αριστερά και στους μετανάστες. Νωρίτερα σήμερα, έγινε επίθεση ομάδας εξωπανεπιστημιακών νεοναζιστών μέσα στο πανεπιστήμιο ενάντια σε φοιτητική συνέλευση και τραυμάτισαν 4 φοιτητές μέλη της ΕΑΑΚ της μαθηματικής σχολής. Είναι χρέος όλων να απομονωθούν οι νεοναζί, να μην αφήσουμε επωαστεί το αυγό του φιδιού στη χώρα μας.
Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες από όπου και να προέρχονται. Η ενότητα του λαού (εργαζόμενων και άνεργων, συνταξιούχων και εν ενεργεία, δημόσιων και ιδιωτικών, ντόπιων και ξένων) είναι η δύναμη μας ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., τραπεζίτες και τους μεγιστάνες του πλούτου που οδηγούν στη συντριβή εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάσει το λαό και τη νεολαία το μίσος ενάντια στους μετανάστες. Να αντιδράσουμε στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Να καταδικάσουμε όλοι τις δολοφονικές επιθέσεις και τις πράξεις βίας ενάντια σε μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: