Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη

Ενα συνονθύλευμα από ακροδεξιά στοιχεία, που συστεγάζονται στις λεγόμενες Ενώσεις των εφέδρων, προπαγανδίζει την παρουσία του στο Σύνταγμα την 25η Μαρτίου, την ώρα της παρέλασης, με φρασεολογία και στόχους που αναπαράγονται αυτούσια στο διαδίκτυο από ιστολόγια αυτοαποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» όλων των αποχρώσεων.
Στο χορό μπαίνει ανοιχτά και η γνωστή ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος», η οποία σε χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της εμφανίζει το κτίριο της Βουλής βαμμένο με στρατιωτική παραλλαγή κάτω από τον τίτλο «Εθνικό κράτος η μόνη λύση - Στην Ελλάδα και σήμερα ο λαός κάνει την αντίσταση και ο στρατός την επανάσταση». Στη βάση της πρώτης σελίδας, υπάρχει το κάλεσμα της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» υπό τον τίτλο: «Η ΚΕΕΔ ξανά μπροστά. Εκεί που πρέπει, στις 25 Μαρτίου οι έφεδροι καταδρομείς».
Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα της «ΚΕΕΔ» που φιλοξενείται στο «Στόχο» και αναπαράγεται στο διαδίκτυο: «Αδέλφια καταδρομείς - πεζοναύτες - βατραχάνθρωποι - αλεξιπτωτιστές! Δυστυχώς μέρα με τη μέρα βλέπουμε ότι η πατρίδα μας συρρικνώνεται όλο και περισσότερο! Οι θρασύτατοι πολιτικάντηδες απροκάλυπτα πλέον διαπραγματεύονται οτιδήποτε είναι ελληνικό, σαν να τους ανήκουν! (...) Υπό αυτό το σκεπτικό η ΚΕΕΔ καλεί όλο τον ελληνικό λαό, που θέλει τα παιδιά του να μεγαλώσουν σαν ελληνόπουλα, να συνδράμει στην ανοιχτή συγκέντρωση που πρόκειται να γίνει στις 25 Μαρτίου στην Αθήνα. Ωρα και τόπος θα ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!».
Εκτός όλων των άλλων, το ίδιο κάλεσμα αναπαράγεται κυρίως από διάφορες οργανώσεις εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστές από τη συμμετοχή τους σε παραστρατιωτικές ασκήσεις για «επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον», αλλά και σε παρελάσεις με βηματισμό στην πλατεία Συντάγματος. Κοινός παρονομαστής τους είναι μια αόριστη «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, που συνοδεύεται με αντικατοχικές κορόνες και με συλλήβδην καταγγελία των πολιτικών για «προδοσία».
Το «Κέντρο Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» (Δυνάμεις Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών - Πεζοναυτών - ΟΥΚ της Ελλάδος και Κύπρου) καλεί σε «διαδήλωση στο Σύνταγμα», μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, «προκειμένου να δείξουμε στην Κατοχική Κυβέρνηση των Ελληνοφώνων Σκουπιδιών που μας κυβερνούν ότι δεν μπορούν να κάμψουν την αντίδραση και το φρόνιμα του ελληνικού λαού, να μαζευτούμε όλοι οι Ελληνες ανεξαρτήτου κομματικής πεποιθήσεως μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και γιατί όχι να παρελάσουμε».
Η «μητρική» ανακοίνωση - κάλεσμα που έχει αναπαραχθεί από διάφορες ιστοσελίδες, υπό τον τίτλο «25η Μαρτίου 2012: Μένουμε σε δρόμους και πλατείες όλης της Ελλάδας» με την υπογραφή «Αποφασισμένοι, αγανακτισμένοι Ελληνες», κυκλοφορεί εδώ και περίπου δύο βδομάδες και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την 28η Οκτωβρίου 2011 καταφέραμε όλοι μαζί να διώξουμε τους πολιτικούς του Μνημονίου και της Τρόικας από τις παρελάσεις. Την 28η Οκτωβρίου είπαμε όλοι μαζί ΟΧΙ στη νέα κατοχή της πατρίδας μας. (...) Στις 25 Μαρτίου 2012... πλημμυρίζουμε πλατείες και δρόμους της Ελλάδας. Διώχνουμε τους μνημονιακούς πολιτικούς από τις παρελάσεις. Δε φεύγουμε από δρόμους και πλατείες εάν δεν αποκατασταθεί η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στις 25 Μαρτίου 2012 το τσίρκο της κατοχικής Βουλής και των κατοχικών κυβερνήσεων τελειώνει. Είναι στο χέρι μας να ζήσουμε ελεύθεροι. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, όχι στους τραπεζίτες, όχι στους Ολιγάρχες, όχι στους σάπιους πολιτικάντηδες. 25 Μαρτίου 2012! Ολοι σε δρόμους και πλατείες...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: