Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση από τις δημοσκοπικές της επιδόσεις και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Χ.Α.) εντείνει την επιχείρηση ρετούς της εικόνας της. Έτσι με αφορμή τα δημοσίευματα για την επίσκεψη στην Ελλ.Χαλυβουργία, άστραψε και βρόντησε πως η ...φιλε-εργατικότητα της είναι αδιαμφισβήτη. Και με το θράσος 100 καρδιναλίων δηλώνει πώς όσοι πιστεύουν πως
"οι εργάτες ανήκουν «κατ’ αποκοπήν» στην αριστερά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος... εμείς οι Εθνικιστές δεν χαρίζουμε τους εργάτες στο μαρξιστικό διεθνισμό, γιατί πιστεύουμε ότι οι εργάτες όχι μόνον έχουν Πατρίδα, αλλά αποτελούν την σπονδυλική στήλη του Έθνους μαζί με όλους τους Έλληνες χωρίς ταξικές διαφορές! Για εμάς δεν υπάρχουν τάξεις, υπάρχει πάνω απ’ όλα το Έθνος". 1
Σε λίγες σειρές όλος ο καιροσκοπισμός τους συνθλίβεται από την αντίφαση: η Χ.Α. δεν χαρίζει τους εργάτες σε κανέναν, γιατί πολύ απλά αυτοί ...δεν υπάρχουν, αφού "δεν υπάρχουν τάξεις" παρά μόνο το Έθνος. Οι εργάτες πρέπει να μάθουν καλά το μάθημα τους και να πάψουν να αισθάνονται ως τέτοιοι, αφού κατά την Χ.Α. είναι κι αυτοί "'Ελληνες χωρίς ταξικές διαφορές".  
Η Χ.Α. όπως και οι κλασσικοί του φασισμού (Χίτλερ, Μουσολίνι) υψώνει το έθνος πάνω από την ιστορία, πάνω από την κοινωνία, πάνω από την ίδια την εξέλιξη και την επιστήμη και μας καλεί να βρούμε παρηγοριά για την σημερινή εικόνα καταστροφής του ελληνικού καπιταλισμού στους μύθους και στην αθάνατη ιστορία του ελληνικού έθνους...

* * *
Όσο όμως κι αν προσπαθούν να ξεχειλώσουν τον συμβολισμό της επίσκεψης τους στην Ελλ.Χαλυβουργία, η αλήθεια είναι πως η Χ.Α. ούτε θέλησε, ούτε βρήκε πέρασμα προς την εργατική τάξη, μέσα στους χώρους εργασίας ή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της.
Ανύπαρκτη η οργανωμένη παρέμβαση τους σε εργατικούς αγώνες, μηδενική η παρουσία τους σε εργατικές καταλήψεις, άφαντοι στις γενικές απεργίες, σπάνιες οι προκηρύξεις τους που να αφορούν εργατικούς αγώνες με πιο γνωστή την φιλε-εργοδοτική προκήρυξη τους υπέρ Μάνεση στο Βόλο, και τέλος ούτε λόγος για συμμετοχή τους σε εκλογές οποιουδήποτε σωματείου είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Το μοναδικό σωματείο στο οποίο εκπροσωπείται στις εκλογές και στο Δ.Σ.  ακροδεξιά συνδικαλιστική παράταξη παραμένει -δυστυχώς- η ΕΘΕΛ με τον «Σύνδεσμο Οδηγών» -ο οποίος δεν καθοδηγείται από την Χ.Α.
Η παρέμβαση τους σε στρώματα ανέργων, εργαζομένων, κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων, παραμένει ακόμα στο επίπεδο της γενικής δημαγωγικής τους δουλειάς στις γειτονιές.

* * *
Στην πραγματικότητα η Χ.Α., όπως και ο κλασικός φασισμός, διαπνέεται από βαθιά εχθρότητα για την εργατική τάξη και επιθυμεί διακαώς να την ..συνετίσει συντρίβοντας την τελικά...
"Η εθνικιστική οικονομική πολιτική αποβλέπει στην ευημερία των μελών του εθνικού συνόλου... αποβλέπει στην άμβλυνση των ανισοτήτων και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κοινωνικών ομάδων του έθνους που ζουν και εργάζονται με όρους δυσμενέστερους από των άλλων... Πρέπει να επουλωθούν οι μεγάλες πληγές όπως αυτή της ανεργίας και να αναμορφωθούν οι βάσεις της κοινωνικής πολιτικής στο πνεύμα όχι της «πάλης», αλλά της αλληλεγγύης των τάξεων... Ο επιχειρηματίας είναι βασικό παραγωγικό κύτταρο για την εθνική οικονομία. Χωρίς να έχει το δικαίωμα της κερδοσκοπίας, είναι στο επίπεδό του ο οικονομικός ηγέτης στην πρωτοβουλία και την εργατικότητα του οποίου η Πολιτεία βασίζει την προοπτική οικονομικής προόδου και αναπτύξεως".2
Ιδού λοιπόν ο ρόλος που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους με το καλό ή με το άγριο... Η αποδοχή των ανισοτήτων, ακόμα και της ανεργίας, η εγκατάλειψη ακόμα και της σκέψης για πάλη και διεκδίκηση, απέναντι στους εργοδότες επιβάλλεται μόνο η "αλληλεγγύη" και βέβαια ο καπιταλιστής είναι στο επίκεντρο αφού αυτός είναι ο "οικονομικός ηγέτης", αυτός εξασφαλίζει "την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη" !!

* * *
Ιστορικά αποδείχθηκε ήδη πως αυτές οι απόψεις επιβλήθηκαν μόνο με το ...άγριο και ο κλασσικός φασισμός ορθώθηκε πάνω από το έθνος μόνο ως η χειρότερη μορφή ιμπεριαλισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, αυτή που προκάλεσε τον Β' Π.Π. Ας δώσουμε τον λόγο στην ιστορία, αυτή την ίδια που επικαλείται και η Χ.Α. όταν σε άρθρο στο σάιτ της επαίρεται (!!) για τα πλεονεκτήματα του ιστορικού της μοντέλου, αυτό του Εθνικοσοσιαλισμού και του Φασισμού:
"...τόσο ο Εθνικοσοσιαλισμός , όσο και ο Φασισμός έθεσαν την οικονομία στην υπηρεσία του Έθνους. Δεν άφησαν την παραγωγική διαδικασία στο έλεος της χωρίς πατρίδα πλουτοκρατίας που βαπτίζει «εθνικό συμφέρον» τις επενδύσεις από την Τουρκία τα τοκογλυφικά/κερδοσκοπικά παιχνίδια (ΔΝΤ, Μνημόνια κλπ.) που σκλαβώνουν Έθνη και Λαούς. Οι συγκρίσεις με το σήμερα αυτονόητες…" 3
Αφού θέλουν συγκρίσεις λοιπόν θα τις έχουν.

* * *
Το άστρο του Χίτλερ άρχισε να ανατέλλει όταν η Γερμανική αστική τάξη αποφάσισε να τον υποστηρίξει. Τρομαγμένοι από το βάθος της κρίσης, με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει τα 6 εκ., ταπεινωμένοι από την συνθήκη των Βερσαλλιών, με την πολιτική αστάθεια να κορυφώνεται και εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη των ηγεσιών της εργ.τάξης (ΚΚΓ, και Σοσιαλδημοκρατία), στήριξαν οικονομικά τους Ναζί στην πορεία τους προς την εξουσία. Ανάμεσα στους χρηματοδότες του Χίτλερ ήταν ο μεγιστάνας Γκούσταβ Κρουπ φον Μπόλεν ουντ Χάλμπαχ του βιομηχανικού κολοσσού Krupp καθώς και όλοι οι μεγαλοτραπεζίτες. Κι όχι μόνο... Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποιους που έκαναν χρυσές δουλειές με το Χιτλερικό καθεστώς. 4
Η Chase Bank (σημερινή J.P. Morgan Chase), με κύριο μέτοχο τον J.D. Rockefeller, χρηματοδότησε τα πειράματα ευγονικής των Ναζί!
Το υποκατάστημα της Ford στην Γερμανία παρήγαγε το 1/3 των στρατιωτικών φορτηγών που χρειάστηκαν οι Ναζί στον πόλεμο χρησιμοποιώντας ως εργάτες ...φυλακισμένους στις Ναζιστικές φυλακές! Ο ίδιος ο Henry Ford "τιμήθηκε" με τα σημαντικότερα μετάλλια των Ναζί, του Μεγάλου Σταυρού και του Γερμανικού Αετού!
Το γερμανικό παράρτημα της Kodak δούλευε με εργάτες-σκλάβους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές που τους προμήθευαν οι Ναζί!
Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz ασφάλισε τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του Αουσβιτς (!!), βασικό της στέλεχος ο Kurt Schmitt, έγινε ένας από τους υπουργούς οικονομικών του Χίτλερ και το πιο φρικιαστικό η εταιρεία πρόσφερε απευθείας στους Ναζί τα ασφάλιστρα των Γερμανών εβραίων που οδηγούνταν στα κρεματόρια!
Η Nestlé παραδέχθηκε πως στις χώρες που ενεργοποιούνταν και ελέγχονταν από τους Ναζί χρησιμοποιούσε εργάτες-σκλάβους που τους πρόσφεραν οι Ναζί!
Το ίδιο παραδέχθηκε και η BMW προσδιορίζοντας και τον αριθμό στους 30.000 εργάτες που παρήγαγαν ειδικότερα μηχανές για την αεροπορία της Luftwaffe!
Και τέλος η General Electric ήταν μεγαλομέτοχος της Siemens που με εργάτες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχτισε τους θαλάμους αερίων, κι αφού τους είχε εξαντλήσει στην δουλειά μετά τους αποτέλειωνε!
Η καταναγκαστική εργασία, η εξολόθρευση εκατομμυρίων ανθρώπων, τα εκατοντάδες δημόσια έργα που πρόβλεπαν οι έντονα ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, η στροφή από το 1936 στην πολεμική βιομηχανία για να καταστεί η Γερμανία ετοιμοπόλεμη και βέβαια η κλοπή των αποθεματικών των χωρών που βρέθηκαν υπό την κατοχή της, πήραν τον Γερμανικό καπιταλισμό από τα τάρταρα και τον μετέτρεψαν σε υπερδύναμη.
Κι όσο για την εργατική τάξη, η απόλυτη συντριβή. Ο υπ.οικονομικών Χέρμαν Γκέρινγκ το 1936 καταργεί τα εργατικά συνδικάτα και απαγορεύει τον συνδικαλισμό γενικά, οι Ναζί απαγορεύουν ακόμα και την παραίτηση! Καθιερώνεται το σύστημα των βιβλιαρίων εργασίας και ο εργαζόμενος δεν βρίσκει εργασία (ή, ανάλογα, διώκεται) αν σε αυτό δεν αναγράφεται η συγκατάθεση του προηγούμενου εργοδότη για την αποχώρησή του! Δημιουργείται ένας ειδικός φορέας, το Γερμανικό Μέτωπο Εργασίας (Deutsche Arbeitsfront, DAF), που δουλειά του είναι να ελέγχει πλήρως τους εργαζόμενους. Για τον ίδιο λόγο θεσπίσθηκαν και τα προγράμματα «Kraft durch Freude» (Δύναμη δια της χαράς) και «Schonheit der Arbeit» (Ομορφιά της εργασίας), για να ελέγχουν τους εργαζόμενους όχι μόνο στον εργάσιμο αλλά και στον ελεύθερο χρόνο τους!

* * *
Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν ακόμα τη δύναμη να σταματήσουν την πορεία της Χ.Α. προς την είσοδο της στην Βουλή, αρκεί τα κόμματα της Αριστεράς να ανταποκριθούν επιτέλους στον ιστορικό τους ρόλο. Τη 10ετία του 1930 αυτό τον ρόλο τον απαρνήθηκαν. Σήμερα...;;;

1. "Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, οι εργάτες και η αριστερά", http://xryshaygh.wordpress.com/2012/03/03/
2. "Η κοινωνική πολιτική του εθνικισμού", http://xryshaygh.wordpress.com/2012/03/04/
3. "Η οικονομική πολιτική του Εθνικού Ολοκληρωτικού Κράτους", http://xryshaygh.wordpress.com/2011/07/05/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκα Γιαννόπουλε πόσα παίρνεις από τους βιομήχανους για να διαλάς γειτονιές και να πέφτουν οι τιμές για να τις αγοράζουν κοράκια; Πουστάκο γλείψε και άλλα καβλιά λαθρομεταναστών μπας και καταλάβεις τίποτα ζώο!

Γ.Π. είπε...

Ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν είναι και θα είναι ένα αυτόχρημα εργατικό κίνημα. Οι κομουνιστές είναι λογικό να ψεύδονται τόσο ασύστολα για να καλύψουν την προδοσία τους και να αποπροσανατολίσουν από τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Αυτή είναι η δουλειά τους εξάλλου, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

yre.blogs είπε...

Ο εθνικοσοσιαλισμός στηρίχθηκε πάνω στην ανθρώπινη σκόνη της κατεστραμμένης γερμανικής μικροαστικής τάξης καταρχήν για να μετατραπεί αργότερα στο πιο απροκάλυπτο και αποκρουστικό εργαλείο του Γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Η ιστορία δεν ξαναγράφετε όσο κι αν προσπαθεί κάποιος...
Όσο για τα εγκλήματα του "κομμουνισμού" αφορούν τον μόνο κατ' όνομα "κομμουνισμό" του Στάλιν, του Μάο, του Τσαουσέσκου κ.λ.π. με τον οποίο ούτε είχαμε ούτε θα έχουμε ποτέ ουδεμία σχέση...