Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 24ης ΜΑΡΤΗ


Μέχρι 1.000 άτομα συμμετείχαν στην συναυλία και πορεία, το Σάββατο 24 Μάρτη. Συγκριτικά με άλλες χρονιές έχει υπάρξει αποσυσπείρωση.
Οι λόγοι γι' αυτό: * Προφανώς οι επετειακές πορείες δεν είναι αρκετά ελκυστικές. * Η διόργανωση 2 αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών πορειών με απόσταση 1 βδομάδας και όχι 1 ενωτικής, λειτουργεί κι αυτή με την σειρά της αποθαρρυντικά. * Επιπλέον ο βαθμός οργάνωσης αλλά και δραστηριοποίησης μεγάλων κομματιών των μεταναστών -και των κοινοτήτων τους- έχει περιοριστεί λόγω της φυγής πολλών εκτός Ελλάδας, λόγω της υψηλής ανεργίας και περιθωριοποίησης που προκαλεί η κρίση και τέλος λόγω του αρνητικού αντίκτυπου στη συνείδηση των ηττών του ελληνικού κινήματος. * Αν προσθέσουμε σ' αυτά και το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής για το σύνολο του διημέρου της 25ης Μαρτίου, τότε η εικόνα συμπληρώνεται.
Ας σημειώσουμε όμως την πιο μαζική παρουσία στην πορεία αραβοφώνων μεταναστών (Αλγερινοί, Αιγύπτιοι κ.λ.π.), απότοκο των επαναστατικών εξελίξεων στον αραβικό κόσμο, αρχής γενομένης της "Αραβικής Άνοιξης" πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: